Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bizarný prípad opitých rodičov z Česka: Chceli späť svoje dieťa, kradli vyzbrojení mačetou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

KOLÍN - Neobyčajný prípad riešia policajti v Česku. Nezodpovedným rodičom odobrala sociálka dieťa, pretože holdovali alkoholu. Dieťatko chceli späť, no nepoučili sa. Ozbrojení a opití nabehli do ústavu, kde ich potomka úrady umiestnili, a násilím ho chceli späť. A to nebolo všetko.

Absurdný prípad sa začal návštevou manželky u lekára v českom meste Kolín. Na prehliadku prišla opitá. Po chvíľu za ňou dorazil v podobnom stave jej manžel aj so spoločným polročným dieťatkom na rukách. Personálu kolínskej nemocnice sa manželia začali vyhrážať. Zdravotníci preto privolali políciu. Muži zákona manželov z nemocnice vykázali a privolaná sociálna pracovníčka dieťa zobrala do kojeneckého ústavu.


Prečítajte si aj: Pitie alkoholu pomáha jednej dobrej VECI: Pohárik vám rozviaže jazyk


Opití rodiča ukradli auto

Rodičom sa ale situácia nepáčila. Doma sa opití manželia vyzbrojili nožmi, mačetou a rozhodli sa vziať si svoje dieťa späť. Cestou ešte ukradli pri kolínskej stanici auto, aby nemuseli ísť peši. Najprv sa im to nepodarilo. Vozidlo ukradli až vo chvíli, keď na bezbrannú vodičku vytiahli mačetu. Tá v obave o svoj život im auto nechala. Nasadli doň a ušli. 

Bizarný prípad opitých rodičov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock)

O niekoľko minút ale za sebou spozorovali policajtov. Aby sa im vyhli, zašli do neďalekého lesíka. S cieľom zahladiť po sebe všetky stopy, ukradnuté auto podpálili. Mužom zákona sa opitých manželov podarilo dopaliť. "Manžel je vo väzbe, jeho ženu kolegovia vyšetrujú na slobode," povedala pre českú televíziu Nova policajná hovorkyňa Martina Fejfarová. V prípade dokázania viny hrozí obom manželom trest odńatia spobody až na desať rokov.  

Viac o téme: AlkoholDieťaRodičiaAgresia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu