Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prominentná nemecká politička mala ťažkú autonehodu: Mierila na rokovanie o zostavení vlády

Angela Merkelová a Annegret Krampová-Karrenbauerová
Angela Merkelová a Annegret Krampová-Karrenbauerová (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Sárska krajinská premiérka Annegret Krampová-Karrenbauerová utrpela zranenie pri autonehode, ku ktorej došlo vo štvrtok nadránom v blízkosti Postupimu. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa policajnej hovorkyne sa premiérkino služobné vozidlo zrazilo s nákladným autom. Havária sa stala okolo 4.30 h SEČ na diaľnici A10 smerom do Berlína. Príčina kolízie nebola bezprostredne známa. 

Šéfka sárskej krajinskej vlády sa mala v Berlíne zúčastniť na poslednom dni sondážnych rokovaní o vytvorení nového spolkového kabinetu, ktoré vedú konzervatívne strany CDU/CSU so sociálnymi demokratmi.

Političku po nehode previezli do nemocnice v Postupime, kde hospitalizovali aj ďalších troch zranených členov posádky vozidla. Podľa hovorkyne sárskej vlády Anne Funkovej 55-ročná premiérka utrpela len ľahké zranenia. 

Annegret Krampová-Karrenbauerová je vychádzajúcou hviezdou Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a v médiách sa o nej špekuluje ako o možnej nástupníčke kancelárky Angely Merkelovej.

V stredu večer Krampová-Karrenbauerová zorganizovala v sárskej metropole Saarbrücken novoročnú recepciu, na ktorú bolo pozvaných 1800 hostí. V priebehu noci sa potom vydala na cestu do Berlína.

Viac o téme: Annegret Krampová-Karrenbauerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu