Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Švajčiarske lyžiarske stredisko je snehom odrezané od sveta: Hotely nemôže opustiť 13-tisíc hostí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Leo Duperrex/Keystone via AP)

ŽENEVA - Švajčiarske lyžiarske stredisko Zermatt v kantóne Valais je po výdatnom snežení odrezané od sveta a tamojšie hotely a chaty nemôže opustiť asi 13.000 hostí. Informovali o tom v utorok švajčiarske médiá s odvolaním sa na predstaviteľku lyžiarskeho strediska Janine Imeschovú.

Stredisko Zermatt na svojej webovej stránke uvádza, že príchody a odchody hostí nie sú momentálne možné. Upozorňuje tiež na možné výpadky v dodávkach elektrickej energie. Cesta vedúca do lyžiarskeho strediska je od pondelka rána uzavretá. Vlakové spojenie bolo prerušené v pondelok o 17.30 h SEČ, spresnila Imeschová. Podľa nej sú rekreanti pokojní, aj keď sa pre záľahy snehu nedá lyžovať, ani chodiť na túry. 

V Zermatte je pre turistov k dispozícii 13.400 postelí, z nich 7200 v hoteloch a 6200 v apartmánoch. Mestečko má okrem toho 5000 stálych obyvateľov. V utorok popoludní by mali vypraviť vrtuľník na let nad snehom zasypanou oblasťou. Na základe takto získaných faktov úrady rozhodnú o ďalšom postupe. V tejto časti Álp platí aj najvyšší stupeň varovania pred zosuvmi lavín. 

Viac o téme: SneženieŠvajčiarskoZermatt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu