Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Parížanov máta stúpajúca Seina: Hromadné chystanie obchodov na záplavy

Voda v metropole Francúzska výrazne stúpla
Voda v metropole Francúzska výrazne stúpla (Zdroj: Twitter/Paris J t'aime)

PARÍŽ - Ulice a chodníky vedúce popri brehoch rieky Seina v Paríži uzavreli vzhľadom na stúpajúcu vodnú hladinu, ktorá sa aktuálne blíži k úrovni štyroch metrov. Obchody, kaviarne a bary na nábrežiach sa pripravujú na možné záplavy, informovala v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá a políciu.

Uvedená úroveň hladiny Seiny, ktorá prechádza stredom francúzskej metropoly, zďaleka nedosahuje stav z júna 2016 (6,1 metra) alebo roku 1910 (8,62 metra), predstavuje však dostatočný dôvod na to, aby úrady vydali varovania pre obyvateľov a podniky. Miestne médiá uvádzajú, že prietok sa môže ďalej zvyšovať i v najbližších dňoch.

Polícia potvrdila, že uzavretý pre verejnosť bude i jeden z parížskych parkov, rozprestierajúci sa pozdĺž oboch brehov Seiny na približne kilometrovom úseku. Obyvateľom, ktorí by mohli byť zasiahnutí záplavami, radia odstrániť hodnotné predmety zo suterénnych priestorov, zatiaľ čo sociálne služby dostali požiadavku, aby presunuli bezdomovcov žijúcich na nábrežiach.

V Paríži medzitým pokračuje pátranie po nezvestnej policajtke, ktorá zmizla počas cvičenia na Seine v blízkosti svetoznámej Katedrály Notre-Dame.

Viac o téme: VodaParížSeina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu