Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodina z Česka začala na Vianoce trpieť halucináciami: Dôvod prekvapil aj odborníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

OSTRAVA - Sedemčlenná rodina z Vratimova na Ostravsku si musela počas Prvého sviatku vianočného privolať záchranku kvôli zdravotným ťažkostiam. Príbuzní trpeli halucináciami, vracaním, bolesťou hlavy a nevoľnosťou po tom, čo zjedli na obed pečenú kačicu. Ako sa však neskôr ukázalo, mäso pokazené nebolo.

"Záchranári pôvodne predpokladali, že ide o intoxikáciu jedlom, prípadne o intoxikáciu oxidom uhoľnatým. Ako ale podľa TV Polar zistili odborníci pomocou testov, jedlo obsahovalo marihuanu," informovali muži zákona na svojom portáli tydenikpolicie.cz.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

Podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou došlo k zámene marihuany s korením. Či to tak naozaj bolo, budú musieť vyšetriť kriminalisti. Polícia už začala úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi.

"Jediným zo sedemčlennej rodiny, kto nemusel byť prevezený do nemocnice, bol starší muž, ktorý pravdepodobne marihuanu používal na liečebné účely. Bol na ňu preto zvyknutý," vysvetlili policajti.

Viac o téme: MarihuanaIntoxikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu