Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump sa vyťahuje, opäť provokuje šéfa KĽDR: Moje nukleárne tlačidlo je väčšie než Kimovo

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa v utorok popýšil, že má väčšie a mocnejšie "jadrové tlačidlo" než severokórejský líder Kim Čong-un. Trump v utorok tweetoval v reakcii na novoročný príhovor svojho severokórejského kolegu, ktorý oznámil, že jeho krajina dosiahla v roku 2017 historický cieľ "zavŕšenia" vývoja svojho jadrového programu, a dodal, že na svojom pracovnom stole má "nukleárne tlačidlo". Kim Čong-un tiež zdôraznil, že USA za takýchto okolností nebudú môcť viesť vojnu proti KĽDR, ktorá teraz disponuje jadrovými zbraňami schopnými zasiahnuť celé územie Spojených štátov.

Šéf Bieleho domu v citovanom tweete požiadal, či môže niekto z Kimovho "vyčerpaného a hladom trpiaceho režimu, prosím, (Kima) informovať, že aj ja mám jadrové tlačidlo, ale je omnoho väčšie a mocnejšie než jeho, a to moje funguje!".

Na Trumpovom pracovnom stole sa v skutočnosti žiadne nukleárne tlačidlo nenachádza, pripomenula v tejto súvislosti agentúra AP. Skupina vojenských funkcionárov vyberaná na rotujúcom princípe nosí tzv. "jadrový kufrík", kdekoľvek sa pohybuje americký prezident.

Viac o téme: Donald TrumpKim Čong-unKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu