Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík narazil v lese na čosi strašidelné: FOTO Jeho reakcia všetkých vytočila

Logan Paul Zobraziť galériu (3)
Logan Paul (Zdroj: YouTube/Logan Paul)

TOKIO - Americký bloger Logan Paul, ktorý má na sociálnych sieťach milióny sledujúcich a odberateľov, sa ocitol pod paľbou kritiky, keď na serveri YouTube zdieľal video zobrazujúce podľa všetkého telo samovraha. Paul so svojimi priateľmi obesenca našli, keď sa prechádzali pod japonskou horou Fudži lesom Aokigahara, ktorý je opakovane vyhľadávaný samovrahmi. Bloger sa za videonahrávku ospravedlnil, napísala agentúra AP.

Atlas prekliatych miest: Toto sú najnebezpečnejšie a najhororovejšie zákutia planéty

Kritici podľa AP uviedli, že na nahrávke ich najviac rozhorčilo to, že Paul sa po náleze tela smial a o situácii vtipkoval.

Bloger sám však uviedol, že svojím príspevkom chcel pritiahnuť pozornosť k problematike samovrážd a prípadne tak zachrániť ďalšie životy. Odmietol naopak obvinenia niektorých diskutérov, že jeho zámerom bolo zvýšiť sledovanosť. "Myslel som si, že by som mohol na internete vyvolať pozitívnu vlnu, nie spôsobiť monzún negativity," napísal dnes na twitteri.

Mladík narazil v lese
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Logan Paul)

Videonahrávka s telom obesenca zaznamenala niekoľko miliónov zhliadnutí, než bola z webu odstránená. Pondelkové videá 22-ročného Logana Paula z Japonska sa už niesli v optimistickejšom duchu. Je na nich vidieť, ako navštevuje obchody s elektronikou, vykladá o svojej značke oblečenia a pobehuje po uliciach Tokia prezlečený za pokemona.

Japonsko patrí medzi krajiny s najvyššou mierou samovrážd medzi vyspelými národmi, ročne tu býva zaznamenaných okolo 21-tisíc prípadov, uvádzajú štatistiky japonskej vlády. Medzi najčastejšie dôvody patrí depresia, finančné problémy či veľký pracovný tlak.

Mladík narazil v lese
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Logan Paul)

Agentúra AP pripomína, že samovražda je v japonskej spoločnosti tradičným prostriedkom, ako riešiť neprekonateľné ťažkosti. Vychádza zo starobylého kódexu samurajskej cti Bušidó, ktorý učí, že si možno zachrániť česť dobrovoľným odchodom zo života.

Les Aokigahara má v Japonsku smutnú povesť miesta vyhľadávaného ľuďmi, ktorí si chcú vziať život. V lese sa totiž môže človek ľahko stratiť a trvá dlho, než ho niekto nájde. Úrady v oblasti umiestnili tabule, ktoré vyzývajú potenciálnych samovrahov, aby radšej vyhľadali lekársku pomoc a nepokúšali sa zabiť.

Viac o téme: LesObesenecSamovraždaAokigaharaLogan Paul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu