Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tragická smrť miliardára (†58) otriasla celým svetom: Pád na Silvestra do rieky s rodinou

Richard Cousins Zobraziť galériu (3)
Richard Cousins (Zdroj: Youtube/National Business Awards)

SYDNEY - Od oslavy Nového roka ich delilo len osem hodín. Tragická smrť britského miliardára a jeho štvorčlennej rodiny otriasla celým svetom. Ich prenajaté vyhliadkové lietadlo sa zrútilo do rieky. Na palube zahynul aj pilot. Letecká spoločnosť Sydney Seaplanes, ktorá rodine lietadlo prenajala, bola pritom jednou z najvyhľadávanejších.

Richard Cousins, 58-ročný britský miliardár a generálny riaditeľ cateringovej spoločnosti Compass Group sa so svojou rodinou Nového roka nedožil. Cousins v lietadle, ktoré malo namierené do Sydney s jeho 48-ročnou snúbenicou Emmou Bowdenovou a jej dcérou Heather (†11) spolu s jeho dvoma synmi Edwardom (†23) a Williamom (†25), namieste zomrel. Informoval portál BBC.

Polícia uviedla, že k pádu došlo v nedeľu o 15:10 miestneho času. Lietadlo sa zrútilo do rieky Hawkesbury River, ktorá bola od ich cieľa vzdialená približne 50 kilometrov. Príčina leteckého nešťastia je zatiaľ neznáma.

Emma Bowdenová a jej dcéra Heather
Zobraziť galériu (3)
Emma Bowdenová a jej dcéra Heather  (Zdroj: FB/GEO Press, FB/Emma Bowden, FB/Sydney Seaplanes Global )

„Bolo mi veľkou cťou poznať Richarda osobne. Som vďačný, že som s ním mohol pracovať,“ povedal Paul Walsh, predseda spoločnosti Compass. Walsh v mene celej firmy vyjadril obrovský smútok nad stratou.

Jedno z lietadiel spoločnosti Sydney Seaplanes, ktoré mala rodina prenajaté
Zobraziť galériu (3)
Jedno z lietadiel spoločnosti Sydney Seaplanes, ktoré mala rodina prenajaté  (Zdroj: FB/GEO Press, FB/Emma Bowden, FB/Sydney Seaplanes Global )

„Richard bol veľmi veľkorysý muž, ktorý bol rešpektovaný pre svoju ľudskosť. Compass dokázal premeniť na jednu z najúspešnejších cateringových spoločností v celej Británii,“ dodal Walsh.

Gareth Morgan, uznávaný austrálsky pilot, bol v letectve známy ako "správny chlap." Očití svedkovia médiám povedali, že lietadlo sa zrútilo do rieky a rýchlo sa potopilo. Krátko po vzlietnutí sa naklonilo doprava a nasledoval prudký pád. 

Viac o téme: PádLietadloSmrťRichard Cousins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu