Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prudký vietor v Poľsku narobil veľké škody: Bez elektrického prúdu sú tisíce ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VARŠAVA - Prudký nárazový vietor, ktorý v noci na nedeľu pocítili na značnej časti poľského územia, narušil plynulé zásobovanie občanov elektrickým prúdom. V dôsledku poškodenia energetických sietí sa bez elektrického prúdu ocitli na Štedrý deň tisícky ľudí, a to v celkove desiatich vojvodstvách krajiny.

Meteorológovia vyhlásili varovanie, ktoré je stále platné pre viacero poľských regiónov. Spomedzi celkove viac ako 700 nočných výjazdov hasičov zaznamenali do predpoludnia až 250 zásahov v Pomoranskom vojvodstve na severe Poľska. Odtiaľ prišla i správa o tragickom nešťastí, pri ktorom vyhasol život sedemročného chlapčeka. Na motorové vozidlo, v ktorom cestoval s otcom, padol vyvrátený strom. Otec utrpel ťažké zranenia, syn to, žiaľ, neprežil.

Informácie priniesli spravodajská televízia TVN24, ako aj tlačové agentúry PAP a DPA. Najviac práce mali hasiči s odstraňovaním stoviek vyvrátených stromov, ktoré blokovali cestné komunikácie, ale aj železničné trate. V rádovo desiatkach prípadov došlo aj k poškodeniu strešných konštrukcií objektov. S utíchajúcim vetrom sa energetikom pomaly darí odstraňovať poruchy, čo si vyžiada rádovo hodiny.

Viac o téme: VietorVýstrahaVýpadok elektrinyPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu