Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krvavý útok v Egypte: Ozbrojenci spustili paľbu na kaviareň, zabili troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁHIRA - Traja ľudia zahynuli a osem ďalších utrpelo zranenia pri útoku ozbrojencov na kaviareň južne od Káhiry, egyptskej metropoly, informovala v nedeľu agentúra DPA.

Podľa bezpečnostných síl strieľali maskovaní muži z motorky. Útok sa odohral v noci na nedeľu v meste al-Aját, asi 50 kilometrov južne od hlavného mesta Káhira. Podľa médií sa útočníkom po čine podarilo uniknúť. Príčina útoku zatiaľ nie je známa.

Egypt čelí vlne krvavých útokov militantov od zosadenia islamistického prezidenta Muhammada Mursího armádou v roku 2013.

Začiatkom tohto mesiaca odsúdili v Egypte na smrť 13 ľudí za ich účasť na sérii smrteľných útokov proti policajtom, dodala DPA.

Zneškodnili teroristickú bunku v okolí Káhiry

Pri operácii, ktorej dejiskom bol istý poľnohospodársky statok severne od Káhiry slúžiaci ako základňa pre výcvik a útočisko teroristov, zabili deväť ozbrojencov. Ďalších deväť dôvodne podozrivých zadržali egyptskí policajti pri následnej razii v samotnej egyptskej metropole. U zadržaných našli zbrane a trhavinu.

Ako ďalej vyplýva z informácií egyptského rezortu vnútra, zlikvidovaní stáli za útokmi na vojakov i policajtov na Sinajskom polostrove, pri ktorých vyhaslo viacero životov. Navyše sa pripravovali na ďalšie teroristické akcie, ktorých terčom, mali byť dôležité súčasti tamojšej infraštruktúry.

Viac o téme: útok Egypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu