Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajná razia priniesla prekvapivé výsledky: V Austrálii zadržali rekordné množstvo drogy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Austrálska polícia skonfiškovala rekordné množstvo 1,2 tony metamfetamínu (pervitínu) na pobreží štátu Západná Austrália. Drogy by mali na čiernom trhu hodnotu vyše miliardy austrálskych dolárov (647 miliónov eur), vyplýva z piatkového policajného oznámenia.

Polícia podnikla raziu proti syndikátu dovážajúcemu tvrdú drogu do Austrálie, keď plavidlo Valkoista zakotvilo vo štvrtok o 02.00 h miestneho času (v stredu o 19.00 h SEČ) v pobrežnom meste Geraldton a podozrivé osoby začali s nakladaním vriec do dodávkového vozidla. Výsledkom policajnej akcie bolo tiež zatknutie ôsmich mužov.

Polícia zatkla troch mužov v dodávke a troch členov posádky spomínaného člna a potom ďalších dvoch, ktorí čakali v hoteli v Perthe, hlavnom meste štátu. Polícia dodala, že drogový syndikát mal základňu práve v Austrálii.

Zástupkyňa komisára austrálskej federálnej polície pre protidrogové operácie Leanne Closeová informovala, že išlo o dlhotrvajúcu operáciu s účasťou vyšetrovateľov z viacerých orgánov. Je to najväčší policajný úlovok metamfetamínu v Austrálii - prekonal aj množstvo 903 kilogramov, ktoré zadržali tento rok už skôr v Melbourne, pripomenula tlačová agentúra DPA.

Viac o téme: DrogyMetamfetamínAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu