Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Historická chvíľa v ruskom súdnictve: Drogový díler spoznal krutý trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MOSKVA - Moskovský krajský súd vymeral vo štvrtok vôbec prvý doživotný trest v Rusku, a to drogovému dílerovi z Tadžikistanu Šeralimu Tabarovovi. S odvolaním sa na hovorkyňu súdu Nataliu Osipovovú o tom informovala agentúra TASS.

"Súd odsúdil Tabarova na doživotie v nápravnom zariadení s maximálnym stupňom stráženia," povedala Osipovová. Hovorca kancelárie ruského generálneho prokurátora Alexander Kurennoj už skôr uviedol, že prokuratúra vôbec po prvý raz v dejinách Ruska žiadala o doživotný trest pre drogového dílera. 

Tabarova odsúdili v prípade, v rámci ktorého bolo spolu s ním obžalovaných ďalších 14 Tadžikov zapojených do pokusu prepašovať a následne predávať v rokoch 2012-2015 v Rusku zhruba 700 kilogramov heroínu. Zvyšných Tadžikov odsúdili na tresty v rozmedzí od šesť do 25 rokov. 

Tabarova ešte v roku 2003 odsúdil krajský súd v ruskom meste Penza na desaťročné väzenie za obchod s drogami. Dílera však na žiadosť Dušanbe vydali do Tadžikistanu. Po odsedení trestu Tabarov veľakrát opätovne navštívil Rusko na falošný pas. Stal sa lídrom zločineckej skupiny, ktorá do Ruska v kamiónoch s ovocím pašovala heroín z Afganistanu a Tadžikistanu.

Viac o téme: VäzenieDrogový dílerRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu