Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zemetrasenie v Iráne si vyžiadalo jednu mŕtvu ženu: Zabil ju šok

Zemetrasenie spôsobilo chaos v uliciach metropoly.
Zemetrasenie spôsobilo chaos v uliciach metropoly. (Zdroj: SITA/AP Photo/Vahid Salemi)

TEHERÁN - Žena zomrela na následky šoku po zemetrasení, ktoré v stredu večer zasiahlo obec neďaleko iránskej metropoly Teherán. Informovali o tom štátne médiá s tým, že menšie zranenia utrpeli desiatky ďalších vydesených obyvateľov.

Tisícky obyvateľov iránskeho hlavného mesta Teherán vybehli v stredu v panike zo svojich domov na ulicu po tom, ako oblasť zasiahlo mierne zemetrasenie s magnitúdou 5,2. Epicentrum malo v obci Malard približne 40 kilometrov juhozápadne od Teheránu.

Správu o úmrtí nemenovanej ženy a množstve zranených zverejnili vo štvrtok ráno úrady postihnutej obce Malard. Oblasť od stredy večera zasiahla vyše desiatka dotrasov. Obyvatelia v obave pred nimi strávili zvyšok noci pod holým nebom, uvádza agentúra DPA.

V novembri zasiahlo západnú časť Iránu silné zemetrasenie s magnitúdou 7,3. Zahynulo pri ňom viac ako 600 ľudí a tisícky ďalších utrpeli zranenia. Irán je pomerne často dejiskom otrasov rôznej intenzity. Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 v roku 2003 zrovnalo v provincii Kermán so zemou historické mesto Bam a usmrtilo tam 26.000 ľudí.

Viac o téme: ŠokZemetrasenie Irán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu