Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najhľadanejší muž Talianska dolapený! ODHALENIE Žil aj na Slovensku, pod týmto menom

Zatknutie Norberta Fehera Zobraziť galériu (3)
Zatknutie Norberta Fehera (Zdroj: Foto: YT/Aragon Noticias)

RÍM/MADRID - Španielski policajti sa môžu pochváliť dobrým úlovkom. Uplynulý týždeň v piatok zatkli podozrivého viacnásobného vraha, ktorý unikal polícii v Taliansku osem mesiacov. Stalo sa tak po prestrelke s políciou, ktorá si vyžiadala troch mŕtvych, informovala agentúra DPA.

Srba Norberta Fehera, známeho ako Igor Rus, lokalizovali vo štvrtok neskoro večer neďaleko Teruelu, približne 300 kilometrov západne od Madridu. Dve z troch obetí následnej prestrelky boli príslušníci španielskej Civilnej gardy. Tá bola Srbovi na stope, keďže ho podozrievala zo spáchania minulotýždňového útoku na farme, pri ktorom utrpeli zranenia dvaja ľudia.

Najhľadanejší muž Talianska dolapený!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Po tom, ako Feher zabil dvoch policajtov a farmára, ktorý pomáhal pri policajnom pátraní, ušiel na aute a v piatok v skorých ranných hodinách havaroval. To pomohlo polícii, ktorá ho zatkla v meste Cantavieja. V čase zatknutia mal Feher pri sebe tri zbrane vrátane dvoch, ktoré patrili zavraždeným policajtom, informovala Civilná garda. 

V Taliansku pátrali po 36-ročnom Srbovi pre vraždu trafikanta počas lúpeže neďaleko Bologne a za vraždu dobrovoľného ochrancu prírody neďaleko Ferrary. Obe vraždy sa stali v apríli. Talianske médiá ho potom nazývali Igor Rus a vykresľovali ho ako bezohľadného bývalého ruského vojaka. Táto informácia sa čoskoro nepotvrdila, ale prezývka mu zostala. V istom období po ňom v Taliansku pátralo 1000 policajtov. Podľa úradov utiekol do Španielska v lete. O Feherovo zatknutie požiada Taliansko, aj keď i Španielsko ho chce stíhať pre vraždu, uvádza agentúra DPA.

Najhľadanejší muž Talianska dolapený!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/Aragon Noticias)

Ako informuje portál ilmattino.it, Norbert Feher sa pohyboval po ôsmich krajinách, pričom použil až 18 identít. Vystupoval aj pod menom  Igor Vaclavic. Talianski vyšetrovatelia predpokladajú, že v krajinách bol ešte pred vraždami. Pohyboval sa v Srbsku, Maďarsku, Rakúsku, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, ale aj po Slovensku. 

Viac o téme: ZatknutieSrbNorbert Feher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu