Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Oslava Chanuky sa skončila príšerne: Smrť matky a troch malých detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

NEW YORK - Matka a jej tri malé deti prišli v pondelok skoro ráno o život pri požiari, ktorý sa v ich newyorskom dome rozšíril od horiaceho svietnika počas slávenia šiesteho dňa židovského sviatku Chanuka. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Hasičské oddelenie v americkej metropole vydalo vyhlásenie, že požiar vznikol nešťastnou náhodou, keď ho spôsobil nestrážený zapálený svietnik menora. Podľa výpovedí susedov ju rodina počas osemdňového Sviatku svetiel dávala do okna obývačky.

Alizu Azanovú našli mŕtvu na druhom poschodí v blízkosti jej troch detí, ktoré tiež zahynuli - 11-ročného Mosheho, sedemročného Yitzaha a trojročnej Henriety. Otca detí a dvoch tínedžerov hospitalizovali v kritickom stave. Celkovo bolo v čase požiaru, ktorý hlásili v Brooklyne o 02.30 h miestneho času, v dome deväť ľudí - pár, ich šesť detí a jeden príbuzný. Dvom osobám sa podarilo plameňom uniknúť.

Podľa jedného zo susedov otec detí zachránil dve zo svojich starších detí a utrpel ťažké popáleniny, keď sa snažil vrátiť do horiaceho domu. "Domnievame sa, že konal veľmi odvážne a zúfalo to skúšal," uviedol Daniel Nigro z hasičského oddelenia. "Dúfajme, že ho to tiež nestálo život, ale môže".

Hasičom trvalo len niečo vyše dvoch minút, kým po prvom volaní na núdzovú linku dorazili na miesto, ale podľa Nigra oheň pohltil všetky tri poschodia domu. Dodal, že hasiči sa stretli s plameňmi vo vchode do domu a "veľmi agresívne vnikli dovnútra", pretože vedeli, že sú tam ľudia. Newyorský starosta Bill de Blasio vyzval po tragédii ľudí, aby počas zimy a sviatkov dávali pozor na ozdoby, elektrické svetlá, sviečky a ohrievače.

Viac o téme: SvietnikPožiarChanuka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu