Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové detaily zrážky školského autobusu s vlakom: FOTO Šesť mŕtvych detičiek, ďalšie bojujú o život

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Vyšetrovanie štvrtkovej vážnej dopravnej nehody v južnom Francúzsku v piatok pokračuje. Vyšetrovatelia nateraz príčiny zrážky regionálneho vlaku so školským autobusom, ktorá si vyžiadala životy štyroch detí vo veku 12 a 13 rokov, neurčili. Informovali o tom úrady departmentu Pyrénées-Orientales.

Podľa v piatok zverejnených nepodložených informácií vo francúzskych médiách podľahli v piatok ráno zraneniam dve 11-ročné dievčatá. Tieto správy francúzske úrady nepotvrdili a uviedli, že bilancia havárie zahŕňajúca štyroch mŕtvych a 19 zranených sa nezmenila.

K nehode došlo vo štvrtok popoludní na železničnom priecestí v mestečku Millas na západnom predmestí Perpignanu, neďaleko hranice so Španielskom.

Nové detaily zrážky školského
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pri nehode utrpelo zranenia 18 detí a vodič autobusu. Vo vážnom zdravotnom stave je stále niekoľko detí a šofér autobusu, uviedol v piatok pre spravodajskú stanicu BFMTV prefekt departmentu Philippe Vignes.

Francúzske úrady potvrdili, že všetky obete sa podarilo identifikovať a už upovedomili ich rodiny.

V školskom autobuse sa podľa spresnených informácií viezli žiaci z Lýcea Christiana Bourquina v Millas vo veku od 11 do 15 rokov, uviedla agentúra AP.

Nehoda sa stala na železničnej trati medzi mestami Perpignan a Villefranche-de-Conflent. Vlak narazil na priecestí do zadnej časti školského autobusu. Autobus sa v dôsledku silného nárazu rozdelil na dve polovice a vlak sa sčasti vykoľajil.

Príčina tragédie je stále predmetom vyšetrovania. Vignes v noci na piatok povedal, že sa nevie, či boli závory na priecestí otvorené alebo zatvorené.

Vyšetrovatelia podľa neho preverujú informácie o ukradnutých batériách v automatickom výstražnom systéme.

Predstaviteľka železničnej spoločnosti SNCF pre agentúru AP povedala, že vo vlaku sa viezlo 25 osôb vrátane pasažierov a členov posádky. Všetkých vypočujú vyšetrovatelia. Vlak v danej lokalite normálne premáva rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu.

Zomrelo ďalšie dieťa

Jedno dieťa podľahlo v piatok zraneniam, ktoré utrpelo vo štvrtok pri vážnej dopravnej nehode v južnom Francúzsku. Počet obetí zrážky regionálneho vlaku so školským autobusom sa tak zvýšil na päť, 19 osôb utrpelo zranenia. Informovali o tom úrady departmentu Pyrénées-Orientales.

Viac o téme: NehodaŠkolský autobusFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu