Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Zrážka vlaku so školským autobusom: VIDEO 6 detí zomrelo a 16 ľudí je zranených

Zrážka vlaku so školským autobusom Zobraziť galériu (2)
Zrážka vlaku so školským autobusom (Zdroj: YouTube/ Les Photos de JCB TV & Aviation Videos)

MILLAS - Na železničnom priecestí na juhu Francúzska sa vo štvrtok zrazil regionálny vlak so školským autobusom. Nehodu neprežilo šesť detí, 16 ďalších a vodič autobusu utrpeli zranenia, informovali miestne úrady.

Štyri deti vo veku 12 a 13 rokov zomreli na mieste nešťastia, dve 11-ročné dievčatá podľahli zraneniam v piatok. Počet obetí ešte nemusí byť konečný, keďže viaceré zranené deti i vodič autobusu sú vo vážnom stave.

Pri nehode utrpelo zranenia 19 ďalších ľudí, z toho siedmi vážne, informovala spravodajská televízia BFMTV. Túto tragickú bilanciu medzičasom potvrdilo aj francúzske ministerstvo vnútra. Úrady departementu Pyrénées-Orientales na Twitteri informovali, že k nehode došlo vo štvrtok popoludní na železničnom priecestí v mestečku Millas na západnom predmestí Perpignanu, neďaleko hranice so Španielskom, uviedla agentúra AP.

Vlak narazil na priecestí do zadnej časti školského autobusu. Príčina tragédia nebola bezprostredne známa, dodala agentúra DPA. Na miesto nešťastia mieria francúzsky premiér Édouard Phillipe, ministerka dopravy Élisabeth Borneová a predstavitelia železničnej spoločnosti SNCF.

Podľa informácií sú obete nehody vo veku od 13 do 17 rokov. Vlak narazil do zadnej časti autobusu na železničnom priecestí pri obci Millas. "Náraz bol veľmi prudký a zdalo sa, že vlak vykoľají a spadne na bok," povedala pre web denníka L'Independant očitá svedkyňa, ktorá cestovala vo vlaku. Podľa nej zasahovali na mieste aj vrtuľníky, aby premiestnili ťažko zranených. Tým s ľahšími zraneniami sa na mieste venovali posádky sanitiek. Cestujúcich z vlaku evakuovala polícia.

"Všetky moje myšlienky sú s obeťami tejto strašnej nehody a ich rodinami," uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron na Twitteri. Dodal, že štát zmobilizoval všetky prostriedky na pomoc.

Nešťastie sa stalo na priecestí v obci Millas, asi 15 kilometrov západne od Perpignanu v blízkosti hraníc so Španielskom. Autobus viezol deti vo veku 11 až 15 rokov zo školy. Zábery z miesta nešťastia ukazujú vykoľajený vlak a autobus roztrhnutý na dve polovice. Príčina nehody stále nie je známa.

Viac o téme: NehodaVlakZrážkaŠkolský autobusFrancúzskoMillas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu