Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Česku v Poličských strojárňach vzplanul bezdymový strelný prach: Popálené tri osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA/POLIČKA - Stredne ťažké popáleniny tváre, rúk a hrudníka utrpeli tri osoby pri vzplanutí bezdymového strelného prachu v areáli Poličských strojární v Poličke v okrese Svitavy Pardubického kraja ČR. Všetkých previezli do príslušnej nemocnice, informoval spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu krajskej záchrannej služby Aleša Malého.

Podľa slov štatutárneho riaditeľa Poličských strojární Petra Němca prebiehala v stredu plánovaná úprava odstavenej technológie na drvenie bezdymového prachu, ktorú realizovala externá odborná firma, keď došlo k popáleniu troch ľudí. V útrobách drviča údajne zostalo malé množstvo bezdymového prachu. Materiálne škody bezprostredne nevyčíslili, avšak vedenie spoločnosti tvrdí, že nemá informácie o škodách na technológii alebo majetku strojární.

Výroba i likvidácia munície prebiehala v areáli závodu, ktorý vznikol pred približne 100 rokmi, až do roku 1990, keď došlo k zastaveniu výroby munície a utlmeniu špeciálnej výroby. Od roku 2015 je závod pod názvom Poličské strojírny súčasťou holdingu STV Invest, ktorého hlavné aktivity smerujú do sféry obranného a bezpečnostného priemyslu. Aktuálne v ňom pracuje viac ako 500 ľudí.

Viac o téme: PopáleninyPoličkaStrelný prach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu