Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší ohavný čin: Muž trasením zabil svoje dve deti, takmer usmrtil aj tretie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LAUSANNE - Obžalovaného muža uznali v pondelok vo Švajčiarsku za vinného z pokusu o vraždu, pretože svojmu bábätku trasením takmer spôsobil smrť. Rozsudok padol niekoľko rokov po tom, čo muž zabil rovnakým spôsobom dve svoje deti.

Trestný súd vo švajčiarskom meste Lausanne odsúdil muža za spomínaný pokus o vraždu a udelil mu trest sedem rokov väzenia. Muža už odsúdili na 15 rokov väzenia vo Francúzsku za to, že dve svoje deti triasol tak silno, až mi spôsobil smrť.

Jedno z nich malo iba tri týždne, keď v roku 1997 zomrelo vo švajčiarskom meste Yverdon-les-Bains, pričom ďalšie dieťa zomrelo vo francúzskom meste Dijon v roku 2000, informovala švajčiarska tlačová agentúra sda. Najnovší spomínaný prípad sa stal v septembri 2016.

Muž sa zobudil, pretože počul plakať svoju dvojmesačnú dcéru. Vzal ju z postieľky a zranil ju, keď ňou niekoľko sekúnd triasol, uviedli svedkovia - odborníci z oblasti medicíny. Obžalovaný na súde bránil svoje konanie argumentom, že prepadol panike, lebo si myslel, že dieťa sa dusí mliekom.

Viac o téme: DetiMužVraždaTrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu