Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri francúzskom pobreží uviazol trajekt: 313 ľudí na palube zachránili aj s plavidlom

(Zdroj: twitter/FAntson)

CALAIS - Trajekt britskej spoločnosti P&O Ferries v nedeľu krátko po vyplávaní z francúzskeho prístavu Calais v departmáne Pas-de-Calais uviazol na plytčine. Pri incidente nebol nikto zranený, dodala agentúra DPA.

Lodná spoločnosť podľa DPA nechcela zverejniť počet cestujúcich na palube, ale podľa francúzskych médií sa na lodi Pride of Kent nachádzalo asi 300 osôb. Agentúra AP uviedla, že na lodi bolo 313 ľudí. Hovorca spoločnosti P&O Ferries v nedeľu popoludní potvrdil nehodu jedného z jej plavidiel. Podľa jeho slov k uviaznutiu trajektu na plytčine došlo v dôsledku poryvov silného vetra. Dodal, že loď je po zvýšení hladiny mora po prílive opäť na vode.

Súčasne vyjadril nádej, že spoločnosti sa čo najrýchlejšie podarí zabezpečiť pre cestujúcich náhradné plavidlo. Podľa spravodajského portálu France Info v departmáne Pas-de-Calais vydali na nedeľu varovanie pred silným vetrom, ktorý miestami dosahoval rýchlosť do 120 kilometrov za hodinu.

Trajekt späť v prístave

Trajekt britskej spoločnosti P&O Ferries, ktorý v nedeľu po vyplávaní z francúzskeho prístavu Calais uviazol na plytčine, sa večer pomocou vlečných lodí podarilo dopraviť späť do prístavu. Po náročnej záchrannej operácii loď v nedeľu večer v prístave Calais opustilo všetkých 208 cestujúcich. Na uviaznutej lodi strávili šesť hodín. Vyslobodeniu uviaznutého trajektu výrazne napomohol príliv.  

Viac o téme: LoďTrajektCalais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu