Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nahnevaný Soros: Orbán o mne klame, zavádza ľudí, aby odvrátil pozornosť od problémov

George Soros
George Soros (Zdroj: SITA/AP/Ferdinand Ostrop)

BUDAPEŠŤ - Propagandistická kampaň namierená proti americkému finančníkovi Georgeovi Sorosovi zlyhala. Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán o Sorosovi klame, zavádza ľudí, aby tak odvrátil pozornosť od skutočných problémov krajiny. Tvrdí to sám Soros, ktorého vyhlásenie v piatok zverejnil maďarský ľavicový denník Népszava.

Od 20. novembra je to už tretia reakcia finančníka na dlhodobú mohutnú kampaň, v rámci ktorej maďarská vláda na bilbordoch i v médiách tvrdí, že Soros realizuje svoj migračný plán, ktorý ohrozuje Maďarsko.

Cieľom kampane podľa neho je vzbudzovaním nenávisti odviesť pozornosť Maďarov od neúspechu vlády v oblastiach vzdelávania a zdravotníctva. "Miera úmrtí na nádorové ochorenia v Maďarsku je jednou z najvyšších na svete," zdôraznil Soros.

Maďarská vláda túto nenávistnú kampaň, ktorej súčasťou bola aj národná anketa o Sorosovom migračnom pláne, financuje z peňazí daňových poplatníkov, pričom v centre jej pozornosti nie je verejný záujem, ale iba jej vlastné mocenské a materiálne záujmy, tvrdí miliardár maďarského pôvodu.

O bilbordovej kampani so Sorosovým portrétom a s textom "Nenechajme, aby sa na konci smial Soros", v rámci ktorej varuje vláda pred jeho migračným plánom, americký finančník povedal, že tá obsahuje zásadné prvky nacistickej antisemitskej propagandy z 30. rokov minulého storočia.

Viac o téme: George SorosViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu