Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spravodlivosť po rokoch: V Austrálii odsúdili dvoch mužov za brutálne znásilnenie a vraždu ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Najvyšší súd austrálskeho štátu Nový Južný Wales v piatok odsúdil dvoch mužov za brutálne znásilnenie a vraždu ženy, ktorá bola jednou z pôvodných obyvateliek Austrálie, z roku 2011.

Adrian Attwater dostal 19-ročný trest odňatia slobody s možnosťou podmienečného prepustenia po 14 rokoch a troch mesiacoch za vraždu a sexuálne napadnutie s priťažujúcimi okolnosťami. Paula Marisa odsúdili za sexuálne napadnutie a bránenie v objavení dôkazov na deväť rokov väzenia s možnosťou podmienečného prepustenia po šiestich rokoch a deviatich mesiacoch.

Tridsaťtriročná obeť Lynette Daley prišla o život v roku 2011 po tom, ako ju na opustenej pláži v Novom Južnom Walese Attwater a Maris brutálne zneužili. Štátny koroner zistil, že mladá žena zomrela v dôsledku silného vykrvácania spôsobeného tupým poranením genitálneho traktu, za ktoré je zodpovedný prvý menovaný, a spolu s políciou žiadal, aby mužov žalovali. Prokurátori prípad dostali pred súd až v roku 2016, po početných mediálnych správach o tom, že sa mu nevenovali, pretože bola žena pôvodnou obyvateľkou a muži belosi. Prokurátori sa k týmto obvineniam doteraz verejne nevyjadrili.

Attwater a Maris nikdy nepopreli, že boli s Daley v čase jej smrti. Popierali len zodpovednosť za jej úmrtie, keďže tvrdili, že ich pohlavný styk bol dobrovoľný. Pitva však preukázala, že hladina alkoholu v krvi obete bola v tom čase taká vysoká, že podľa prokurátorov nemohla byť úplne schopná súhlasiť s daným konaním.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieAustráliaNový Južný Wales
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu