Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Narezaný strom spôsobil vlakovú nehodu: Na kmeni našli mrazivý odkaz

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/1.SKUPINA CESTOVÁNÍ VLAKEM ČD A S OSTATNÍMI DOPRAVCI.)

MLADÁ BOLESLAV – V prvý júlový deň tohto roku došlo k tragickej nehode. Medzi pražskými mestečkami Mladá Boleslav a Bakov nad Jizerou došlo k zrážke osobného vlaku s padnutým stromom na koľajniciach. Obrovský strom sa však nezrútil náhodne, polícia tvrdí, že ho úmyselne niekto narezal a vložil doň hrozivý odkaz.

„Momentálne nevieme potvrdiť, či ide o bežnú nehodu, zámernú provokáciu alebo teroristický čin,“ povedal Milan Chovanec, minister vnútra Českej republiky. Prešetrujú sa aj motívy teroristického charakteru, pretože polícia na mieste činu našla v strome odkaz. V kmeni stromu bolo českým písmom a s gramatickými chybami napísané „Alah je veľký.“ Protiislamský aktivista Martin Konvička nevylučuje, že mohlo ísť o atentát.

Na prípad dohliada Národná centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ SKPV), ktorá odmietla verejnosti poskytnúť ďalšie informácie o vyšetrovaní.

V čase nehody v júli bolo vo vlaku celkom deväť ľudí a nikto z nich neutrpel zranenia. O mesiac sa celá nešťastná udalosť zopakovala. Znova na koľajnice v okolí Mladej Boleslavi spadol strom, do ktorého vlak nabúral.

Na mieste činu opäť polícia našla teroristický odkaz„Allah akbar.“ Polícia hľadá motív a spojitosti oboch nehôd a potvrdila podozrenie, že môže ísť o toho istého páchateľa. 

Viac o téme: Mladá BoleslavZrážka vlaku so stromom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu