Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší šialenec za volantom! Odstrašujúce VIDEO Obiehanie skončilo čelnou zrážkou s policajtmi

Vodiči zrážke nedokázali zabrániť
Vodiči zrážke nedokázali zabrániť (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

PRAHA - Na internete sa objavilo ďalšie video z nebezpečnej jazdy. Vodič volkswagenu predbiehal kamión na úseku, kde platí zákaz. Kamera na protiidúcom policajnom aute zachytila nebezpečnú jazdu, po ktorej nasledovala čelná zrážka. Vodiči nestihli zrážke zabrániť. Jeden z policajtov skončil v nemocnici.

Vodič auta značky Volkswagen Caddy hazardoval so svojím životom. Na mieste, kde platil zákaz, predbiehal kamión cez plnú čiaru. Celú situáciu zachytila kamera protiidúceho policajného vozidla v civile. Nebezpečný manéver sa skončil čelnou zrážkou. Nehoda sa stala minulý týždeň v piatok medzi obcami Bukovina u Přelouče a Stojice v pardubickom regióne.

VIDEO Vodič predbiehal kamión cez plnú čiaru, nasledovala čelná zrážka

ČR Vodič predbiehal kamión cez plnú čiaru, nasledovala čelná zrážka

"Päťdesiattriročný vodič vozidla VW Caddy predbiehal ťahač s návesom v úseku, kde je to zakázané. V rovnakej chvíli k miestu v protismere prichádzalo policajné vozidlo v civilnom prevedení. Kolega v snahe zabrániť stretu strhol volant vpravo," informovala hovorkyňa polície Pardubického kraja Hana Kaizarová.

Policajt skončil v nemocnici

Po tomto nebezpečnom manévri nasledovala čelná zrážka a vplyvom nárazu odhodilo policajné auto v civile do stromu v priekope. "Účastníkom nehody sa stal aj predbiehaný kamión, do ktorého narazilo pravdepodobne vozidlo vinníka," uviedla ďalej Kaizarová. Došlo aj k zraneniam. Do nemocnice previezli policajta sediaceho na mieste spolujazdca.

Po príjazde polície sa všetci traja vodiči podrobili dychovej skúške. U žiadneho nezistili alkohol v krvi. Celková škoda na vozidlách bola vyčíslená na 260-tisíc českých korún (cca 10 150 eur). Nehodu policajti stále vyšetrujú, o vinníkovi zatiaľ nebolo rozhodnuté. Policajti však apelujú na vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a nepredbiehali na zákazoch.

Nebezpečných jázd pribúda

O podobnom prípade sme informovali aj včera. Polícia Slovenskej republiky zverejnila na Facebooku video ďalšieho hazardéra, ktorý mohol spôsobil čelnú zrážku s fatálnymi následkami, nebyť toho, že ostatní šoféri boli dostatočne pozorní a stihli sa uhnúť ku krajnici. Našťastie sa nebezpečná jazda na slovenských cestách neskončila nehodou. 

Polícia SR: Takmer čelná zrážka

Viac o téme: Čelná zrážkaPolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu