Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší bombový poplach v Nemecku si vyžiadal evakuáciu 600 žiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KIEL - Anonymná bombová hrozba si v pondelok vynútila evakuáciu školákov, učiteľov i nepedagogických zamestnancov jednej zo škôl v severonemeckom prístavnom meste Kiel. Privolaní policajní pyrotechnici školu dvakrát prehľadali, pričom nasadili aj psovodov. Nič podozrivého však nenašli.

Polícia tak začala pátranie po neznámom volajúcom, ktorý narušil prevádzku školského zariadenia. Približne 600 detí sa muselo v dôsledku poplachu uchýliť do neďalekej telocvične. Pre učebnice a školské pomôcky si mohli prísť do tried až v popoludňajších hodinách. Informoval o tom Severonemecký rozhlas (NDR).

Policajní pyrotechnici zasahovali v pondelok aj v domove pre seniorov neďaleko spomínanej školy. Sem už v uplynulých dňoch doručili balík, na ktorom boli namiesto odosielateľa uvedené vianočné pozdravy. Vzhľadom na aktuálne informácie médií o vydieračovi prepravnej spoločnosti DHL sa v domove rozhodli požiadať pyrotechnikov o preskúmanie zásielky. Špecialisti tak učinili a upokojili zamestnancov i klientov, že balík neobsahoval nič nebezpečného.

Viac o téme: Polícia Bombový poplachNemeckoKiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu