Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muži sa pohádali na Facebooku kvôli matematickému rébusu: Nasledovala šialená dohra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Na päť rokov a deväť mesiacov poslal v piatok nemecký súd do väzenia muža, ktorého usvedčili z pokusu o zabitie. Tridsaťročný muž dobodal na ulici devätnásťročného mladíka, s ktorým sa deň predtým spoznal a pohádal na Facebooku. V bežnom živote sa muži nepoznali, informovala agentúra DPA. Spor muži viedli na sociálnej sieti kvôli matematickému rébusu.

Žiarlivý manžel udieral ženu (21) za každý lajk na Facebooku: FOTO Krásku takto znetvor

Tridsaťročný muž sa na súde v severonemeckom Schwerine priznal, že vlani v apríli na ulici vo Wismare dobodal devätnásťročného mladíka. Deň predtým sa muži, ktorí sa dovtedy nepoznali, pohádali na Facebooku kvôli správnemu riešeniu matematického rébusu.

"Polovica môjho čísla je polovicou štyroch stoviek," znela hádanka. Muži sa kvôli nej na sociálnej sieti vzájomne sprosto urážali, informovala agentúra DPA.

Druhý deň sa náhodou stretli na ulici, starší z mužov mladšieho poznal podľa fotografií na Facebooku a rozhodol sa zaútočiť. "Chcel mu udeliť lekciu," uviedol súd v rozsudku. Mladého muža vážne zranil v oblasti brucha a chrbta. Potom odišiel a zraneného nechal bez pomoci ležať na mieste.

Podľa súdu útočník vedel, že jeho obeti hrozí vykrvácanie a smrť. Napriek tomu nezavolal pomoc, a dopustil sa tak pokusu o zabitie. Obžalovaný to odmietal, vraj nechcel svoju obeť zabiť. Dobodaný prežil podľa sudcu len vďaka šťastnej zhode okolností, no lekári mu museli odstrániť obličku.

Viac o téme: HádkaPobodanieFacebookSúd Matematický rébus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu