Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nemcov šokovala hustá snehová pokrývka: Biela nádielka pripravila dôchodcov o životy

Snehová nádielka v Nemecku
Snehová nádielka v Nemecku (Zdroj: SITA)

HANNOVER - Hustému sneženiu pripisujú v Nemecku najmenej dve úmrtia, početné dopravné nehody i desiatky zrušených letov. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informujú agentúra DPA a AP.

V Dolnom Sasku prišla v nedeľu o život 86-ročná žena, keď auto, v ktorom sedela, dostalo na klzkej ceste pri meste Uelzen šmyk a narazilo do vozidla idúceho v protismere. Vodička vo veku 58 rokov podľa polície pravdepodobne jazdila príliš rýchlo.

V spolkovej krajine Durínsko zamrzol 83-ročný muž zrejme po tom, ako nevedel nájsť cestu späť do domova pre seniorov v meste Kölleda. Muža trpiaceho demenciou nahlásili ako strateného v sobotu ráno, policajti neskôr našli jeho telo na kraji cesty asi kilometer od domova.

Mnohé regióny Nemecka pokrývalo v nedeľu niekoľko centimetrov snehu. Biela nádielka potešila i potrápila najmä juh Dolného Saska, sever Hesenska a Sasko-Anhaltsko. Dolnosaská polícia oznámila, že v okolí mesta Celle a na diaľniciach okresu Harburg došlo k viac ako desiatim dopravným nehodám.

Na letisku vo Frankfurte nad Mohanom museli pre počasie zrušiť v nedeľu viac než 80 letov, oznámil popoludní hovorca prevádzkujúcej spoločnosti. Cestujúci sa tiež museli pripraviť na meškania, dosahujúce v priemere jednu hodinu, pokým nasadení pracovníci odstraňovali sneh z lietadiel a dráh.

Oneskorenia zasiahli aj cestujúcich v železničnej doprave. V strednom a južnom Nemecku totiž znížili pre sneh rýchlosť viacerých vysokorýchlostných vlakov ICE.

Viac o téme: SnehSmrťNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu