Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počasie si vyžiadalo najkrutejšiu daň: Chlapček (7) zamrzol kúsok od domu

Nebohý chlapček Zobraziť galériu (7)
Nebohý chlapček (Zdroj: Foto: FB/Laura Heath, )

BRIMINGHAM – Tragická udalosť, ktorá otriasla celým Anglickom. Hakeem mal iba sedem rokov a sníval, že jedného dňa sa stane lekárom. Žiaľ, jeho sen sa mu už nesplní. Malý anjelik odišiel do neba krutou smrťou, zamrzol. Jeho rodina si to vyčíta.

Chlapček podľa všetkého zamrzol priamo pred svojím domovom. Malý školák strávil pridlho vonku a pitva ukázala, že sa mu zastavilo srdiečko. V Briminghame v posledných dňoch klesla teplota na -2 stupne Celzia.

Matka žila s chlapčekovým strýkom

Predpokladá sa, že následkom mrazivých teplôt chlapček podľahol hypotermii, teda extrémnemu podchladeniu. Jeho matka Laura Heathová (35) a jeho strýko Timothy Busk (56) boli zatknutí za podozrenie z úmyselného zlého zaobchádzania s dieťaťom. Po vypočutí boli prepustení.

Laura Heathová
Zobraziť galériu (7)
Laura Heathová  (Zdroj: FB/Laura Heath, FB/Timothy Busk)

Matka nebohého chlapčeka žila s jeho strýkom. Ich susedia pri vyšetrovaní povedali, že ich v nedeľu ráno videli.

Timothy Busk, chlapčekov strýko
Zobraziť galériu (7)
Timothy Busk, chlapčekov strýko  (Zdroj: FB/Laura Heath, FB/Timothy Busk)

Hakeemova teta Aroosa uviedla, že Hakeem mal pred sebou krásny život a sľubnú budúcnosť. Bol veľmi dobré a milé dieťa, ktoré sa rado hralo. "Všetko, čo sme mu tu nechali, sú naše krásne spomienky. Hakeem a jeho smiech bude navždy žiť v našich srdciach," povedala jeho teta, ktorá dodala, že chlapec trpel astmou a nemyslí si, že umrel na podchladenie.

„Keď som počul, čo sa stalo, bol som šokovaný. Nikdy som nepočul nič podozrivé. Rodina bola vždy veľmi tichá. Chlapca som vídaval na ulici, vyzeral spokojne a šťastne. Nebol ani podvýživený a nemal žiadne zranienia,“ povedal ich sused. So susedovým tvrdením súhlasilo aj okolie.  

Tragická smrť sedemročného chlapca:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Daily Mail)

K tragickej udalosti sa vyjadrila aj záchranná služba West Midlands: "Na mieste činu boli prítomné dve sanitky a záchranár potvrdil, že za smrť chlapca môže zástava srdca." Zmrznuté útle telíčko sedemročného Hakeema Hussaina bolo nájdené v nedeľu 26. novembra o pol ôsmej ráno, informoval britský birminghammail.co.uk.

Viac o téme: Hakeem Hussain
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu