Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Milly (†11) sa zabila, lebo sa jej nepáčilo, ako vyzerá: Na sociálnej sieti zverejnila strašný plán

Milly Tuomeyová Zobraziť galériu (2)
Milly Tuomeyová (Zdroj: Just Giving)

DUBLIN - Iba 11-ročné dievča si siahlo na život, pretože bolo nešťastné zo svojho vzhľadu. Ani rodičia ho nedokázali uchrániť pred tým, aby spáchalo samovraždu. Milly Tuomeyová z Dublinu už predtým svojich priateľov na Instagrame varovala, že si vybrala svoj posledný deň.

Kráska (†22) šoférovala auto popod nadjazd na diaľnici: Zrazu sa stalo čosi príšerné

Milly Tuomeyová zomrela 4. januára minulého roka, tri dni po pokuse o samovraždu. "Bola milovaná, zdravá, angažovaná a talentovaná," uviedli vo vyhlásení po ukončení vyšetrovania zdrvení rodičia dievčaťa Fiona a Tim Tuomeyovci.

Vo veci jej smrti teraz zasadal v Dubline súdny senát, na pojednávaní odznelo, že 3. novembra 2015 Milly zaslala na Instagrame stovkám priateľov odkaz s úmyslom zomrieť v určitý deň. Na tento oznam upozornila rodičov staršia dcéra aj škola.

Toumeyovci vzali dievča k praktickému lekárovi. Počas návštevy Milly vyjadrila želanie zomrieť. Hovorila o myšlienkach na sebapoškodzovanie a povedala, že už niekoľko rokov je nespokojná so svojím fyzickým vzhľadom. Lekár odporučil vyhľadanie klinického psychológa.

Podľa portálu Irish Mirror však psychológ už nebral viac pacientov, a tak Milly pridelili terapeutovi, ktorý nebol kvalifikovaný na vykonanie klinických vyšetrení. Dievča 24. novembra 2015 začalo sériu týždenných sedení, kde bolo vyzvané, aby preskúmalo svoje emócie prostredníctvom verbálnych a vizuálnych prostriedkov.

Milly (†11) sa zabila,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Just Giving)

Potom však došlo k udalosti, ktorá rodičov totálne vystrašila. Matka našla pod posteľou dcérin "samovražedný denník" a liek, naznačujúci pokus o sebapoškodzovanie. Navyše sa Milly porezala a perom si na ruku napísala, že "krásne dievčatá nejedia". "Báli sme sa. Nemali sme žiadne skúsenosti a netušili sme, čo máme robiť," uviedla na súde Fiona Tuomeyová. Rodine bolo odporučené, aby zašla na pohotovosť, ak by sa objavili nejaké nebezpečné signály počas Vianoc, alebo mimo ordinačných hodín.

Na pojednávaní odznelo, že 1. januára celá rodina spoločne jedla a sledovala film. V ten večer Milly vyhlásila, že sa nudí a z miestnosti odišla. O chvíľu neskôr ju našli v kritickom stave a bola privolaná záchranka. Urýchlene ju prepravili do nemocnice, kde však 4. januára zomrela.

Podľa psychiatričky Antoinette D'Altonovej majú samovražedné myšlienky v Írsku už malé deti. "Kedysi to bolo nepredstaviteľné. Teraz sa objavujú samovražedné myšlienky u detí mladších ako sedem rokov," informovala odborníčka. Írsko sa v súčasnosti umiestňuje na piatej priečke v Európe v počtoch samovrážd vo vekovej skupine 10 až 14 rokov.

Rodičia po dcérinej smrti darovali jej orgány na transplantáciu. Vo vyhlásení uviedli, že v denníku našli aj jej sny do budúcnosti. Chcela byť známou lekárkou, vydať sa a mať deti. "Keď budem mať 23 rokov, rada by som mala prvé dieťa a keď budem mať 24, druhé dieťa. Ak to budú dve dievčatká, chcem aby sa volali Vanessa a Grace Tuomeyové," napísala.

Viac o téme: DieťaVzhľadSamovraždaMilly Tuomeyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu