Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pri operácii v Tbilisi zrejme zahynul čečenský terorista Čatajev: Vyhodil sa do vzduchu

Achmed Čatajev
Achmed Čatajev (Zdroj: SITA)

TBILISI - Jedným z troch členov nemenovanej teroristickej organizácie, ktorých minulý týždeň zlikvidovali v Tbilisi príslušníci gruzínskych bezpečnostných zložiek, bol podľa troch informovaných zdrojov agentúry Reuters s veľkou pravdepodobnosťou Ahmed Čatajev. Tento ruský občan čečenského pôvodu naplánoval a riadil teroristický útok na medzinárodnom letisku v Istanbule, ktorý si v júni 2016 vyžiadal 45 obetí vrátane 19 cudzincov a viac ako 230 zranených.

Ako vyplýva z informácií jedného z nemenovaných zdrojov oboznámených s poznatkami vyšetrovateľov, Čatajev sa vyhodil pri zásahu bezpečnostných zložiek do vzduchu. Podľa údajov gruzínskych bezpečnostných orgánov členovia teroristickej organizácie, spomedzi ktorých jedného zadržali, neboli, respektíve nie sú občanmi Gruzínska. Skúmanie ich kontaktov v krajine i za jej hranicami je v plnom prúde. Gruzínska televízia už 22. novembra informovala, že mohlo ísť o teroristov čečenského pôvodu.

K zásahu bezpečnostných síl, pri ktorom boli použité automatické strelné zbrane i ručné granáty, došlo po tom, čo vyjednávači neuspeli so snahou presvedčiť teroristov, aby sa vzdali. Pri operácii prišiel o život jeden príslušník špeciálneho útvaru rezortu vnútra, ako aj jeden príslušník Štátnej bezpečnostnej služby Gruzínska, po dve ďalšie osoby z oboch zložiek utrpeli zranenia. Protiteroristická operácia trvala 20 hodín.

Viac o téme: GruzínskoČeneský teroristaAhmed Čatajev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu