Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Materská škola čelí hroznému škandálu: Musí vysvetľovať nepekné činy na deťoch

Peking
Peking (Zdroj: pixabay.com)

PEKING - Desiatky nahnevaných rodičov sa v piatok stretli v Pekingu pred jednou materskou školou a požadovali vysvetlenie správ o údajnom zneužívaní detí. Píše o tom agentúra AP.

Prípad si v Číne vyžiadal značnú pozornosť a vyvolal pobúrenie nad možnými nedostatkami v rozkvitajúcom súkromnom predškolskom priemysle. Škandál vypukol po tom, ako niektoré čínske médiá citovali rodičov, ktorí vyjadrili obavy zo zneužívania svojich detí. Rodičia ďalej uviedli, že ich deti v škôlke namiesto trestu nútili vyzliekať sa donaha a brať neidentifikované biele tabletky. Okrem toho deťom na telách našli nevysvetliteľné vpichy po ihlách.

Pekinský mestský výbor pre vzdelávanie uviedol, že preverí ostatné materské školy v čínskom hlavnom meste. Americká spoločnosť RYB Education, ktorá sídli v Pekingu a riadi toto predškolské zariadenie, uviedla, že prerušila spoluprácu s tromi učiteľmi. Zároveň prisľúbila spoluprácu s políciou pri dôkladnom vyšetrovaní a zaviazala sa k "nulovej tolerancii" voči násilníckemu personálu.

Viac o téme: ŠkôlkaZneužívanie detíPeking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu