Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragická smrť Slovenky (†21) v Amerike: Veroniku zrazilo auto, darovala život iným ľuďom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: fb, ocean city police)

OCEAN CITY - Počas leta zahynulo v zahraničí viacero slovenských študentov. Jednou z obetí sa stala aj Veronika Baďurová, ktorá sa na bicykli dostala do kolízie s autom. K nehode prišlo koncom augusta v meste Ocean City v americkom štáte Maryland. O dva dni neskôr v nemocnici vážnym zraneniam podľahla. Šoféra (38), ktorý z miesta nehody ušiel, zatkli a obvinili z neposkytnutia pomoci a zapríčinenia úmrtia. Na svojom SUV jazdil nadrogovaný a navyše v protismere. Napriek obrovskej tragédii sa rodičia Veroniky z Drietomy rozhodli darovať jej orgány na transplantáciu a zachrániť tak aspoň životy iných ľudí.

Vaše tipy

Vodič SUV Brooks Taylor Bratten zo Snow Hillu nebol žiadne neviniatko, za sebou už mal temnú kriminálnu minulosť. Predtým bol obvinený z ničenia cudzieho majetku, dostal niekoľko pokút za prekročenie rýchlosti, do stretu so zákonom sa dostal aj za držanie marihuany či jazdu bez vodičského oprávnenia.

O Brattenovom charaktere vypovedá aj to, že v prípade zrazenia mladej Slovenky, nezastavil a neposkytol jej pomoc. O dva dni v nemocnici zomrela. Vinník však spravodlivosti neušiel. Polícia ho vypátrala a skončil vo väzbe so závažnými obvineniami.

Brooks Bratten
Zobraziť galériu (2)
Brooks Bratten  (Zdroj: fb, ocean city police)

Študentka Veronika pracovala počas leta v rámci programu work and travel ako plavčíčka pri bazéne pre spoločenstvo Mystic Harbor. V príspevkoch na sociálnych sieťach bola podľa portálu mdcoastdispatch.com opísaná ako neuveriteľne milé dievča, ktoré sa vždy usmievalo. Obyvatelia komunity, v ktorej bola zamestnaná, si jej smrť uctili položením kvetov na záchranársku stoličku. Nechýbali ani sviečky a kondolencie.

Podľa našich informácií prišla Veronikina mama po jej smrti do Ameriky a keď sa jej lekár opýtal, či môžu darovať jej orgány, súhlasila. Zobrali jej srdce, obličky a pľúca. Nakoniec ju spopolnili na Slovensku. Po istom čase dostala rodina list od muža z USA, ktorý im v ňom poďakoval za srdce ich dcéry, vďaka ktorému môže ďalej žiť. Súd s vodičom je v procese riešenia.

Viac o téme: AutoSmrťZrážkaOrgányTranslantáciaSlovenkaVeronika BaďurováBrooks Bratten
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu