Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Ďalšia obeť sexuálneho škandálu: Majsterku Európy znásilnili v hoteli!

Moa Hjelmerová so zlatou medailou, ktorú získala v behu žien na 400 m na ME v atletike v Helsinkách v roku 2012. Zobraziť galériu (3)
Moa Hjelmerová so zlatou medailou, ktorú získala v behu žien na 400 m na ME v atletike v Helsinkách v roku 2012. (Zdroj: TASR/AP, Instagram/Moa Hjelmer)

ŠTOKHOLM - Švédka Moa Hjelmerová (27), majsterka Európy v behu žien na 400 metrov z roku 2012, sa pred pár hodinami priznala na sociálnej sieti k tomu, že bola v minulosti znásilnená. Urobila tak v rámci kampane s názvom "metoo", ktorá už obletela svet a podporilo ju viacero známych osobností. Teraz sa k nej pridali aj švédski športovci, tréneri či športoví novinári.

Otrasné spovede Češiek, ktoré zažili sexuálne obťažovanie: Šéf mi povedal, že mám pekné...

Moa Hjelmerová na Instagrame uviedla, že k incidentu došlo, keď mala 21 rokov. Bol koniec sezóny a práve švédske atlétky vyhrali nad Fínkami v ich spoločnom súboji zvanom Finnkampen. Všetci boli šťastní, nálada stúpala a neskôr sa poriadal banket, na ktorom si dala viac pohárikov, ako mala.

PRÁVE TERAZ Ďalšia obeť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP, Instagram/Moa Hjelmer)

Keď jej iný športovec ponúkol, že ju odprevadí do hotela, jeho ponuku prijala. Po príchode na izbu si však sadol na posteľ a chcel sa rozprávať. Bol o dosť starší ako Hjelmerová a ženatý. Myslela si, že mu môže dôverovať, ale to sa mýlila. Jeho návrhy odmietla s tým, že má priateľa.

PRÁVE TERAZ Ďalšia obeť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP, Instagram/Moa Hjelmer)

Napriek tomu sa jej začal dotýkať a strhol z nej šaty. Nedokázala sa brániť. Potom ju znásilnil. Odporný čin zanechal následky aj na jej vzťahu s priateľom a trvalo pol roka, kým sa dali napáchané škody do poriadku. "Vždy som bola silná a dnes viem, že to nebola moja vina, aj keď to trvalo 6 rokov, než som sa odvážila o tom povedať," napísala Hjemerová.

Viac o téme: AtletikaZnásilneniePriznanieMetooMajsterka európyMoa Hjelmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu