Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Samovražda študentky spôsobila revolúciu: Krvavé protesty vyvolala pre nás bežná vec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Kent Porter)

NAÍ DILLÍ - Násilné protesty vypukli v noci na štvrtok na univerzite v južnej Indii po tom, čo študentka údajne spáchala samovraždu, pretože ju prichytili pri podvádzaní na skúške. Informovali o tom predstavitelia úradov.

Študenti z Univerzity Sathjabáma v meste Čennaj podpaľovali nábytok v internátnych budovách a usporiadali hlučné protesty, čo zachytili aj záznamy spravodajských kanálov. Podľa slov profesorov študentku donútilo ku krajnému konaniu to, že ju personál univerzity ponížil a vykázal von zo skúšobnej sály.

Predstavitelia univerzity oznámili vo štvrtok ráno miestnym médiám, že areál školy zatvorili a požiadali študentov, aby opustili internát. "Situácia je už pokojná a máme ju pod kontrolou," povedal komisár mestskej polície A.K. Višvanathan, ktorého citovala agentúra DPA.

"Vedenie univerzity vyhlásilo vyše týždňové prázdniny, do 3. decembra. Väčšina študentov opustila univerzitný areál a odišla domov," dodal policajný komisár.

Osemnásťročná študentka sa obesila vo svojej internátnej izbe, jej telo našli v stredu v skorých ranných hodinách. Demonštrácie vypukli, keď sa správa o jej smrti rozšírila po univerzitnom areáli. V celom areáli rozmiestnili ozbrojenú políciu, aby zabránila ďalšiemu násiliu.

Viac o téme: ŠkolaSamovraždaProtestyŠtudentkaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu