Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nový dôkaz v prípade zavraždenej novinárky: Polícia vylovila z mora časť tela

Kim Wallová
Kim Wallová (Zdroj: SITA/Tom Wall via AP)

KODAŇ - Dánska polícia v utorok oznámila, že z mora južne od Kodane vylovili ruku. Končatinu objavili neďaleko oblasti, v ktorej vyšetrovatelia pátrali po častiach tela švédskej novinárky Kim Wallovej. Informovala o tom agentúra AP.

Policajný vyšetrovateľ Jens Möller Jensen, že polícia operuje s pracovnou verziou, že nález ruky súvisí s prípadom potopenej ponorky, ktorá patrila dánskemu vynálezcovi Peterovi Madsenovi. Jensen dodal, že ruku už v stredu preskúmajú forenzní špecialisti. 

Madsen je momentálne v Dánsku vo vyšetrovacej väzbe, pričom predbežne je obvinený zo zabitia a zneuctenia a zbavenia sa pozostatkov novinárky Wallovej. Vynálezca a majiteľ spomínaného plavidla sa v októbri priznal, že telo novinárky rozštvrtil a hodil do mora. Popieral však, že by bol aj jej vrahom. Svoju výpoveď ohľadne nevyjasnených okolností Wallovej smrti pritom už predtým niekoľkokrát zmenil.

Wallovú (30) naposledy videli 10. augusta večer, ako v Kodani nastupovala do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že ju vysadil na malom ostrove. Madsen neskôr prišiel s novou verziou, že novinárku nezabil a zomrela nešťastnou náhodou, keď jej spadol na hlavu poklop. Neskôr zmenil aj túto verziu a povedal, že novinárka sa na palube jeho ponorky otrávila oxidom uhoľnatým. 

Wallovú spočiatku vyhlásili za nezvestnú, po viac ako desiatich dňoch však vylovili z mora pri dánskom pobreží jej trup, od ktorého boli úmyselne oddelené hlava a končatiny. Neskôr sa podarilo nájsť i ďalšie časti tela, na ktorom sa našlo 15 bodných rán.

Viac o téme: RukaNovinárkaKim Wallová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu