Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lietadlo sa zrazilo s automobilom, nasledovalo zrútenie do mora: Posádku tvoril aj politik

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MEXIKO - Lietadlo prepravujúce zastupujúceho premiéra Belize sa v piatok počas vzletu zrazilo s automobilom a následne sa zrútilo do mora, všetkých sedem osôb na palube však vyviazlo bez vážnejších zranení. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyhlásenie vlády tejto malej stredoamerickej krajiny.

Nehoda sa stala pri odlete z mesta Placencia, kde popri konci letiskovej dráhy vedie cesta. Okrem zastupujúceho premiéra Patricka Fabera sa v lietadle nachádzal aj šéf belizského rezortu pôdohospodárstva.

Jedno z kolies malého vrtuľového lietadla spoločnosti Tropic Air sa dostalo do kolízie s autom, ktoré prechádzalo po uvedenej ceste i napriek tomu, že premávka na nej býva počas používania letiskovej dráhy prerušená spustením závor. Na fotografiách zverejnených vládou vidieť pasažierov a členov posádky lietadla, niektorých v nafukovacích záchranných vestách, ako sa pokojne zhovárajú v plytkej vode pri napoly potopenom lietadle.

Belizský premiér Dean Barrow prerušil od štvrtka svoje pôsobenie vo funkcii z osobných dôvodov, aby mohol vycestovať do Houstonu v americkom štáte Texas.

Viac o téme: LietadloBelizePlacencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu