Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zeman zúri: Špekulácie o mojom zdraví sú len predvolebná kampaň!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman trvá na tom, že jediným jeho zdravotným neduhom je neuropatia, ktorá mu sťažuje chôdzu. Sadnúť si do vozíka však napriek tomu nehodlá.

„Spravil som to raz a dobre viete, čo to vyvolalo za búrku,“ povedal v rozhovore pre MF DNES. Debaty o jeho zdraví sú podľa neho súčasťou predvolebnej kampane. Zeman však stále odmieta zverejniť správu o svojom aktuálnom zdravotnom stave s odôvodnením, že takúto dokumentáciu poskytol už niekoľkokrát - v podobe prehlásenia lekárskeho konzília i ošetrujúceho lekára.

„Moji názoroví odporcovia proti mne v podstate nič nemajú. Nikdy som si nič nenakradol, bohužiaľ, ani sexuálne delikty už sa ma netýkajú. Takže v podstate jediné, čo môže byť považované za argument, je môj zdravotný stav,“ myslí si jeden z favoritov českých prezidentských volieb.

Pochybnosti o jeho zdraví však podčiarkujú i záznamy z verejných vystúpení, pri ktorých sa Zeman často tacká a musia ho podopierať členovia ochranky. Utnúť špekulácie tým, že by sa posadil na vozík, ale prezident nechce. „Už som to spravil raz v Číne, kde som sa nechal zviezť golfovým vozíkom. Dobre viete, čo to vyvolalo za búrku. Pretože hlupák si vyberie akúkoľvek zámienku,“ vysvetlil Zeman.

Viac o téme: PrezidentKandidatúraPrahaČeská republikaMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu