Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbené vianočné trhy vo Viedni budú iné: Posilnené protiteroristické opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Palkovič)

VIEDEŇ - Rakúska metropola ďalej posilňuje preventívne protiteroristické opatrenia. Pevné, sčasti zasúvateľné zábrany osadia ešte pred sobotňajším otvorením adventných trhov pred viedenským zámkom Schönbrunn.

Prípadný nežiaduci prístup motorovým vozidlom bude tradične sťažený ukrytými kontajnermi na odpad aj v prípade najväčšieho vianočného trhu vo Viedni, a to na námestí pred miestnou radnicou, ktorý slávnostne otvoria v piatok. Ukryté betónové bloky pôsobiace ako vianočné darčeky by mali zvýšiť bezpečnosť návštevníkov na trhoch usporiadaných na námestí nesúcom meno Márie Terézie. Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Už na sklonku októbra sa vedenie Viedne a tamojšia polícia dohodli na predbežnom osadení pevných zábran s cieľom zabrániť teroristickým útokom s využitím kamiónov na prístupových cestách k námestiu Rathausplatz a k turistami vyhľadávanej ulici Kärntner Strasse v centre Viedne. Treťou lokalitou je frekventovaná obchodná ulica Mariahilferstrasse, v ktorej prípade však nebolo okamžite jasné, akú formu bariér vyberú. V prípade zvýšenia miery ohrozenia sa ráta aj s ochranou ďalších lokalít.

Viac o téme: Vianočné trhyViedeňRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu