Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Berlínska polícia klepla po prstoch chlapovi, ktorý si prenajal vraždiace auto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BERLÍN - Nemecká polícia zatkla muža, ktorý si prenajal auto, ktoré v piatok neskoro večer vrazilo do davu ľudí na chodníku v Berlíne. Muža, 35-ročného Maročana, však nezadržali v súvislosti z týmto incidentom, ale za prechovávanie drog. Informovala o tom v nedeľu tlačová agentúra DPA.

Vodič na aute z miesta činu ušiel, ale identitu vozidla sa podarilo zistiť vďaka svedkom, ktorí si stihli zaznamenať jeho evidenčné číslo. Polícia hneď po incidente prehľadala byt 35-ročného Maročana a skonfiškovala tam okrem iného aj kokaín. Muž nebol v čase razie v byte prítomný, ale sám sa v sobotu neskôr prihlásil na polícii.

Maročana medzitým niekoľkokrát vypočúvali, informovala policajná hovorkyňa v nedeľu. Podľa jej ďalších slov muž tvrdil, že počas incidentu nebol na sedadle vodiča a prenajaté auto požičal niekomu inému. Avšak "tvrdenia tohto muža o skutočnom vodičovi sú nejasné a hmlisté", spresnila policajná hovorkyňa.

Stále prebieha pátranie po vodičovi vozidla, ktoré náhle prudko zmenilo smer a vysokou rýchlosťou vrazilo do chodcov v západoberlínskej štvrti Reinickendorf. Nikto pri tom neutrpel zranenia, lebo ľudia stačili uskočiť nabok.

Videozáznam z kamery z neďalekého podniku ukázal, že vodič bol nútený urobiť vyhýbavý manéver, aby zabránil zrážke s iným vozidlom. Podľa polície sa zdá, že incident nebol útokom, ale vyšetruje ho ako dopravnú nehodu, z ktorej vodič utiekol. V posledných rokoch boli v Európe autá použité už pri niekoľkých teroristických útokoch.

Viac o téme: Autoútok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu