Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalší útok autom: Tentokrát v Berlíne, našťastie sa nikomu nič nestalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

BERLÍN - Nemecká polícia v sobotu informovala, že do davu ľudí v Berlíne narazil autom muž, ktorý však týmto činom nikoho nezranil. Píše o tom agentúra AP.

Policajná hovorkyňa Valeska Jakubowská uviedla, že muž po incidente, ktorý sa stal v noci z piatka  na sobotu, z miesta činu ušiel a úrady po ňom začali pátrať. Identitu vozidla sa podarilo zistiť vďaka svedkom, ktorí si stihli zaznamenať jeho evidenčné číslo, tweetovala podľa agentúry DPA polícia. 

Hovorkyňa spresnila, že auto bolo prenajaté jedným Maročanom, ktorého byt už policajti prehľadali. Polícia však nevedela potvrdiť, či zmienený muž bol aj vodičom onoho vozidla. V súlade s nemeckými zákonmi o ochrane súkromia policajné miesta jeho identitu nezverejnili.

Muž narazil autom do ľudí čakajúcich na autobusovej zastávke v berlínskej štvrti Reinickendorf. Ľudia však stačili uskočiť nabok a tak neprišlo k žiadnym zraneniam. Šofér sa potom otočil autom o 180 stupňov, nabehol na chodník na opačnej strane cesty a následne ušiel. Podľa polície sa zdá, že incident nebol útokom, ale vyšetruje ho ako dopravnú nehodu, z ktorej vodič utiekol, konštatuje agentúra DPA. V posledných rokoch boli v Európe autá použité už pri niekoľkých teroristických útokoch.

Viac o téme: Autoútok Berlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu