Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lúpež, bitka, pokus o vraždu: Slováka na súde v Nemecku označili za najbrutálnejšieho domovníka

Andreas na súde
Andreas na súde (Zdroj: bild)

MNÍCHOV - Rezal živý plot, kosil trávnik, odhŕňal sneh. Na prvý pohľad pôsobil Slovák Andreas C. ako vzorný pracovník, ktorý sa usilovne stará o majetok ostatných. Až do chvíle, kedy podľa prokurátorky v jeden večer zazvonil na dvere dôchodkyne (87) a takmer ju zabil. V stredu sa postavil pred mníchovský okresný súd kvôli obvineniu z pokusu o vraždu.

Patrik (23) lákal v Anglicku na sex 14-ročnú: V aute mu našli hotový arzenál a dva kondómy

Slovák útok popiera, hoci sa jeho DNA našla na mieste činu. Priznal sa len k trom vlámaniam, ktoré sú súčasťou žaloby. Prokurátorka si je však istá, že Andreas C. spáchal aj tri ďalšie zločiny. Miesta si mal možnosť dobre obzrieť vďaka svojej práci domovníka. Rovnako ako aj dom staršej ženy.

Podľa obžaloby zazvonil Slovák na dvere dôchodkyne večer 10. marca 2016. Jej manžel sa práve presťahoval do opatrovateľského domu, a tak bola v nehnuteľnosti sama.

"Obžalovaný ju okamžite napadol," uviedla podľa nemeckého denníka Bild na súde prokurátorka. Podľa nej si dôchodkyňa pri páde poranila hlavu na váze a začala krvácať. Keď chytila zlodeja za nohu, udrel starú ženu tak silno do hlavy, že stratila vedomie. Výsledkom bolo krvácanie do mozgu.

Opitý Slovák Emil kamiónom zmasakroval celú rodinu: VIDEO Verdikt súdu! Slová, z ktorých mrazí

Andreas mal potom ukradnúť šperky a utiecť. Dcéra obete na pojednávaní uviedla, že od útoku sa matkino duševné zdravie zhoršuje. Trpí nočnými morami a stále má strach. Po spáchaní zločinu sa ani nechcela vrátiť späť do svojho domu a radšej sa presťahovala do domova.

Zabrať dostalo aj jej fyzické zdravie. Ľavá strana jej tváre zostala vykrútená. Na čele, kam ju zasiahla rana, jej zostala v kosti priehlbina. Vlani v auguste utrpela žena mozgovú príhodu a nedokázala na súde svedčiť. Páchateľa nespoznala, neskôr si pamätala iba to, že mal tmavú kapucňu. Proces bude pokračovať v pondelok.

Viac o téme: LúpežDôchodkyňaSúd SlovákMníchovAndreas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu