Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Salzburg zažije rozsiahlu evakuáciu: Dôvodom je nález ťažkej leteckej bomby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA)

SALZBURG - Leteckú bombu z bojov druhej svetovej vojny našli v stredu na pozemku istej firmy v rakúskom Salzburgu v hĺbke 6-8 metrov pod povrchom. Nebezpečnú relikviu o hmotnosti 250 kg by mali pyrotechnici zneškodniť už v priebehu nasledujúcich hodín.

Polícia hermeticky uzavrela okolie nálezu v mestskej časti Aigen, a to v okruhu 200 metrov. Túto husto obývanú zónu budú musieť dočasne opustiť všetci občania. Salzburg bol na sklonku druhej svetovej vojny - v rokoch 1944-1945 - terčom celkove 15 leteckých útokov spojencov, pri ktorých došlo k zhodeniu viac ako 9200 bômb na mesto a jeho okolie.

Leteckú bombu v Salzburgu úspešne zneškodnili

Leteckú bombu z bojov druhej svetovej vojny, ktorá sa našla v stredu na pozemku istej firmy v štvrti Aigen rakúskeho mesta Salzburg, úspešne zneškodnili privolaní pyrotechnici už niekoľko hodín po objavení.Polícia predtým hermeticky uzavrela okolie miesta nálezu v okruhu 200 metrov. Túto husto obývanú zónu museli dočasne opustiť všetci obyvatelia. Po zneškodnení bomby bola oblasť opäť sprístupnená aj pre dopravu.

Viac o téme: BombaEvakuáciaSalzburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu