Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Velšského politika zapleteného do sexuálneho škandálu v Británii našli mŕtveho

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

LONDÝN - Britského labouristického politika Carla Sargeanta, ktorý sa po zverejnení podozrení z nevhodného správania k ženám vzdal postu člena vlády vo Walese, našli v utorok mŕtveho. Podľa britskej spravodajskej stanice BBC Sargeant zrejme spáchal samovraždu.

Sargeant bol členom Labouristickej strany a bol jedným z mnohých politikov Británie, ktorých sa týka škandál ohľadom prípadov sexuálneho obťažovania. Svojej funkcie vo velšskom kabinete sa Sargeant vzdal minulý piatok, keď boli zverejnené podozrenia voči jeho osobe. 

Velšského politika zapleteného do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Benjamin Wright/PA, File via AP)

Sargeant vtedy žiadal, aby bol počas vyšetrovania kauzy pozbavený funkcie. Dodal, že nezávislé prešetrovanie vznesených obvinení je nutné, aby mohol očistiť svoje meno. Obvinenia voči svojej osobe Sargeant rozhodne odmietal. Vodca britských labouristov Jeremy Corbyn prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter vyhlásil, že je správou o Sargeantovej smrti zdesený.

Od nedávnych odhalení o hollywoodskom magnátovi Harveym Weisteinovi začali aj ľudia pôsobiaci v britskej politike predstupovať s obvineniami zo zneužívania v parlamente. Škandál už vyústil do odstúpenia ministra obrany Michaela Fallona, do vyšetrovania prvého vicepremiéra Damiana Greena a do dočasného vylúčenia niekoľkých konzervatívnych a labouristických zákonodarcov z ich strán.

Viac o téme: Carl Sargeant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu