Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nevšedný rozsudok pre účastníčku únosu: Bývalá agentka si svoj trest odpyká v škole

Sabrina de Sousová
Sabrina de Sousová (Zdroj: SITA/Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP)

MILÁNO - Bývalá agentka americkej CIA Sabrina de Sousová, ktorú v Taliansku odsúdili za účasť na únose egyptského imáma abú Umara v roku 2003, si zvyšok trojročného trestu odpyká verejnoprospešnými prácami v podobe vyučovania angličtiny v štátnych ústavoch pre neplnoletých. Rozhodol o tom milánsky súd.

De Sousovej právnik uviedol, že verejnoprospešné práce jeho klientke budú môcť za dobré správanie skrátiť, informovala agentúra AP. Taliansky prezident Sergio Mattarella začiatkom tohto roka odpustil de Sousovej časť jej sedemročného trestu, ktorý sa tak skrátil na tri roky. Egyptského imáma Usámu Mustafu Hassana Násira – známeho ako abú Umar – uniesli vo februári 2003 príslušníci CIA v spolupráci s talianskou vojenskou tajnou službu SISMI.

Zajatca dopravili do krajiny jeho pôvodu, pričom ako zastávka pri transporte poslúžila americká základňa Ramstein v Nemecku. Advokáti imáma tvrdili, že ich mandanta v Egypte mučili v prísne stráženom väzení. V neprítomnosti odsúdili celkovo 26 amerických agentov.

Viac o téme: únosAgentkaVerejné práceSabrina de Sousová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu