Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bombové hrozby znovu vystrašili Moskvu: Hromadná evakuácia tisícok obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Kvôli bombovým hrozbám boli dnes popoludní v Moskve evakuované tisícky ľudí z Veľkého divadla, hotela Metropol, obchodného domu GUM na Červenom námestí a z ďalších frekventovaných miest. Informujú o tom miestne médiá. Séria anonymných telefonátov vyhrážajúcich sa bombou si v uplynulých dvoch mesiacoch vynútila evakuáciu nákupných centier, stanice a verejných budov po celej krajine. Hrozby sa vždy ukázali ako plané, k telefonátom sa nikto neprihlásil.

Šéf tajnej služby FSB Alexander Bortnikov ale minulý mesiac uviedol, že úrady poznajú totožnosť osôb zodpovedných za poplašné telefonáty. Podľa neho sú to štyri ruskí občania žijúci v zahraničí, ktorí majú v Rusku komplica.

Agentúra Ria Novosti s odvolaním na policajný zdroj napísala, že obchodný dom GUM a hotel Metropol muselo dnes opustiť až 5000 ľudí. Evakuovaných bolo podľa nej aj slávne Veľké divadlo, kde malo o 17:00 SEČ začať predstavenie. Svedok, ktorého citovala agentúra Reuters, uviedol, že polícia obkľúčila budovu divadla a tiež obchodný dom GUM.

Viac o téme: BombaEvakuáciaMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu