Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nekompromisný Donald Trump: Pre útočníka z New Yorku žiada najtvrdší trest

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že útočník z New Yorku by mal dostať trest smrti. Politik to napísal prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

"Terorista z New Yorku bol šťastný, keď si v nemocničnej izbe prial zavesiť vlajku Islamského štátu. Zabil osem ľudí a dvanástich ťažko zranil. Mal by dostať trest smrti," napísal.

Uzbecký imigrant Sayfullo Saipov zabil v utorok osem ľudí na newyorskom Manhattane, kde do nich vrazil dodávkou. Svojím činom podľa vlastných slov reagoval na výzvy Islamského štátu.

Medzi obeťami je päť Argentínčanov, jedna Belgičanka a dvaja Američania. Trump na Twitteri predtým uviedol, že išlo o "ďalší útok úplne chorej a pomätenej osoby". Dvadsaťdeväťročnému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest smrti.

Trump takisto trvá na tom, že Kongres musí ukončiť program vízovej lotérie, v rámci ktorej sa vydávajú takzvané zelené karty. Vďaka nej pricestoval do USA aj Saipov. Federálna prokuratúra v New Yorku už medzičasom proti nemu vzniesla obvinenia z terorizmu.

Podľa nej si podozrivý v nemocničnej izbe, kam ho previezli postreleného po zásahu polície, žiadal vyvesiť vlajku Islamského štátu a povedal, že "má dobrý pocit z toho, čo spravil".

 
Viac o téme: útočníkNew YorkDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu