Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šokujúce zistenia o exšéfovi Trumpovej kampane: Mal tri americké pasy a styky s ruskými oligarchami

Paul Manafort
Paul Manafort (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon, File)

WASHINGTON - Bývalý šéf volebného štábu Donalda Trumpa Paul Manafort, obvinený zo sprisahania a finančných machinácií, bol držiteľom troch amerických pasov, mal na svojich účtoch milióny dolárov a udržiaval styky s ruskými oligarchami. Vyplýva to zo súdnych dokumentov, do ktorých nahliadla agentúra Reuters.

Manafort spolu so svojím kolegom Rickom Gatesom podľa žaloby pracoval pre bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča, zvrhnutého pri prevrate v roku 2014, a štedré odmeny tajil pred daňovými úradmi. Obaja sú v domácom väzení a súd im odobral pasy.

Podľa súdnych spisov Manafort a Gates "mali väzby na ukrajinských a ruských oligarchov, od ktorých inkasovali milióny dolárov". O rozsahu Manafortovho majetku nemajú sudcovia ešte úplnú predstavu, vlastní vraj účty na Cypre, na karibských ostrovoch, na Seychelách a v Británii.

Ešte dnes večer SEČ sa majú Manafort a Gates znovu postaviť pred washingtonským súdom. Rozhodovať sa bude o definitívnych podmienkach kaucie, ktorú v utorok sudkyňa Deborah Robinsonová predbežne stanovila na desať miliónov dolárov pre Manaforta a päť miliónov pre Gatesa.

Viac o téme: Donald TrumpPaul Manafort
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu