Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ruská ponorka zaútočila raketami na objekty Daeš v sýrskej provincii Dajr az-Zaur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MOSKVA - Ruská ponorka Velikij Novgorod, aktuálne operujúca vo východnej časti Stredozemného mora, zaútočila v utorok strelami s plochou dráhou letu Kalibr na militantov teroristickej organizácie Daeš v sýrskej provincii Dajr az-Zaur. Informovala o tom agentúra TASS.

Pri útoku boli zničené veliteľské strediská džihádistov, jedna pevnosť s posádkou, ako aj skladisko zbraní. Velikij Novgorod za uplynulé dva mesiace, odkedy sa pridal k ruským námorným silám v Stredomorí, vykonal štyri podobné operácie proti teroristickým cieľom v Sýrii, vzdialeným 350-700 kilometrov. Ruské vzdušné sily a stály oddiel ruských námorných síl v Stredozemnom mori pokračujú v podpore sýrskej armády pri ťažení proti teroristickým skupinám v zmienenej sýrskej provincii.

Moskva dúfa, že Sýria bude kompletne oslobodená od Daeš už o niekoľko mesiacov, vyhlásil ruský prezidentský vyslanec pre Sýriu Alexandr Lavrentiev na siedmom kole mierových rozhovorov o Sýrii, ktoré sa koná v kazašskej Astane.

"Situácia na bojisku sa vyvíja skôr rýchlo. Boj proti IS je vo svojej finálnej fáze. Všetci dúfame, že nanajvýš o mesiac či dva už v Sýrii nebudú žiadne ozbrojené skupiny IS, ako ani žiadne osídlenie, ktoré by teroristi mohli použiť ako svoje bašty," povedal Lavrentiev na tlačovej konferencii v kazašskom hlavnom meste.

Viac o téme: RuskoSýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu