Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podľa výpovedí žien sexuálne obťažovanie neobišlo ani britský parlament

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

LONDÝN - Pracovníčky britského parlamentu vytvorili tajný zoznam poslancov a ďalších zamestnancov zákonodarného zboru, ktorí ich vraj sexuálne obťažovali. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na britský denník The Sun.

Výskumné pracovníčky, sekretárky a asistentky vytvorili skupinový chat v aplikácii WhatsApp, kde si navzájom zdieľali mená údajných previnilcov s detailmi sexuálneho obťažovania. Ženy napríklad písali o jednom ministrovi, ktorý je podľa nich nebezpečný počas jazdy v taxíkoch. Iný príspevok varoval pred mužom, ktorý má záľubu v obchytkávaní žien. Ďalší vyzýval pracovníčky parlamentu, aby odmietali ponuky na zvezenie zo strany istého "džentlmena".

Medzi uvedenými mužmi sú podľa The Sun aj členovia vládneho kabinetu. Hovorca britskej vlády vyzval údajné obete sexuálneho obťažovania, aby nahlásili každý takýto prípad prostredníctvom oficiálnych kanálov. Tieto obvinenia prišli práve v období, keď sa objavila celá záplava podobných tvrdení proti iným vplyvným mužom vrátane hollywoodskeho magnáta Harveyho Weinsteina či amerického exprezidenta Georgea Busha staršieho. 

Viac o téme: ParlamentSexuálne obťažovanieLondýnVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu