Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bezpečnostné sily v Egypte hlásia ďalší úspech: Zlikvidovali najmenej desiatku extrémistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁHIRA - Najmenej desiatku extrémistov zlikvidovali egyptské bezpečnostné sily v piatok v púštnej časti Egypta na západe tejto severoafrickej krajiny. Informovala o tom štátna agentúra MENA, ako aj viaceré tamojšie internetové portály s odvolaním sa na nemenované zdroje rezortu vnútra.

Podľa nich došlo k ozbrojeným zrážkam asi 175 km juhozápadne od Káhiry, v oblasti, v ktorej pred týždňom, v piatok 20. októbra, extrémisti prepadli kolónu policajných vozidiel. Oficiálne zdroje vtedy hovorili o 16 obetiach z radov príslušníkov bezpečnostných zložiek vrátane 11 dôstojníkov. Nemenované zdroje sa však zmieňovali o podstatne väčších stratách, o násilnej smrti najmenej 21 policajtov a 34 kadetov.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí v nedeľu na konferencii predstaviteľov ozbrojených síl vyzval na čo najrýchlejšie vypátranie a zneškodnenie páchateľov spomínaného útoku na kolónu policajných vozidiel a ich zneškodnenie. Sísí v októbri predĺžil o ďalšie tri mesiace platnosť výnimočného stavu, vyhláseného v tejto krajine po viacerých útokoch na kostoly a koptských kresťanov.

Viac o téme: ExtrémistiBezpečnostné silyEgyptKáhira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu